miércoles, 20 de junio de 2012

Declaració conjunta dels presidents Barroso i Van Rompuy sobre els resultats de la Cimera del G20 a Los Cabos







Declaració conjunta dels presidents Barroso i Van Rompuy sobre els resultats de la Cimera del G20 a Los Cabos

En la cimera, els líders del G20 han mostrat una ferma determinació per impulsar el creixement i l'ocupació. La UE hi ha contribuït de manera decisiva en exposar la seva resposta global a la crisi així com la seva acció política.



Hem abordat les principals debilitats de l'economia global.

En aquest sentit, els líders del G20 han acordat el pla d'acció per al creixement i l'ocupació de Los Cabos, que reconeix la necessitat d'actuar conjuntament per eliminar els obstacles del creixement i reequilibrar l'economia global.

L'atenció dels nostres debats s'ha centrat en la situació de l'Eurozona. Els líders del G-20 han reconegut el valor del projecte europeu i de l'Euro. Així mateix, han acollit amb satisfacció les mesures adoptades a Europa per estabilitzar l'economia i el sistema financer i han manifestat el seu suport a la nostra intenció d'avançar cap a una integració econòmica i fiscal més profunda, fet que suposa un estímul per a la UE. Una moneda comuna requereix més política comuna. La nostra unió monetària necessita completar-se amb una unió econòmica més integrada. En aquest context, els nostres socis han reconegut que una Unió Europea forta i profundament integrada és decisiva per a l'estabilitat sistèmica global. Aquest reconeixement reflecteix l'impuls que s'està donant a Europa. La UE està determinada a mostrar la irreversibilitat de l'Euro i del projecte europeu.

Així mateix, estem molt satisfets amb d'altres importants resultats de la cimera:

El reiterat compromís del G20 d'aplicar plenament i ràpida la reforma financera i construir un sector financer internacional més responsable i sòlid és un senyal important: el G-20 manté la seva determinació per aconseguir que sigui una realitat. La UE ha presentat la consecució dels compromisos presos amb el G20 i ha mostrat, al mateix temps, la seva determinació per procedir ràpidament a ulteriors reformes.

Estem satisfets amb els compromisos addicionals d'altres membres del G20 per complir i fins i tot superar el compromís conjunt de la primavera de 2012 per incrementar els recursos de l'FMI. La Unió Europea, el major contribuent de l'FMI, ja ha abonat 240.000 milions d'euros, fet que constitueix gairebé la meitat de l'augment total. El paper de l'FMI com a xarxa de protecció financera mundial i motor de reformes s'ha vist reforçat encara més, i d'això se'n beneficiaran els països menys desenvolupats d'arreu del món.

A Los Cabos, la UE ha fet èmfasi en la importància del comerç com a font de creixement i ocupació. Estem satisfets que això s'hagi reconegut en la cimera i que s'hagin identificat accions concretes per aprofitar millor el potencial de creixement del comerç. Gràcies a la insistència de la Unió Europea, s'ha prorrogat el compromís de statu quo de mesures proteccionistes de Toronto. Hi ha la perspectiva d'un acord sobre la facilitació del comerç i ens complau el reconeixement en la declaració del G-20 del doble avantatge del comerç: fer avançar l'agenda de desenvolupament de Doha i beneficiar els països menys desenvolupats. El G20 ha manifestat, a més, la intenció de reforçar encara més el sistema multilateral de comerç.

La cimera també ha enviat un clar missatge sobre el fet que el desenvolupament sostenible i la seguretat alimentària segueixen ocupant un lloc destacat en l'agenda global.

La conclusió que extraiem de Los Cabos és clara: hem de reconèixer plenament la nostra interdependència en l'economia global. Per impulsar l'estabilitat, la confiança i la prosperitat de tots els nostres ciutadans, no hi ha altra alternativa que treballar en estreta col·laboració amb les principals economies del planeta, augmentant l'entesa i la governança econòmica mundial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Follow Us @soratemplates