lunes, 30 de julio de 2012

Propostes de la Comissió Europea per convertir en delicte penal manipulacions del LIBOR o de l’EURIBOR.



Autor: Runaravenmaster

Arrel l’escàndol del LIBOR  (London Interbank Offered Rate) que al Regne Unit va suposar la caiguda de dos dels principals directius del Barclays Bank, la Comissió Europea proposa un canvi de normativa per combatre els acords de fixació de preus falsejats pel que fa  als tipus d’interès interbancari.



Es tracta de prohibir clarament la manipulació i tipificar aquesta com a delicte penal.

D'una banda, la vicepresidenta Viviane Reding, comissària de Justícia de la UE, ha declarat que «la confiança pública s'ha enfonsat arran dels últims escàndols de manipulacions greus dels tipus d'interès interbancaris. La UE ha d'actuar per posar fi a les activitats delictives en el sector bancari i el dret penal pot tenir un efecte dissuasiu. Avui proposem una normativa per fer front a aquest tipus d'abús del mercat i omplir algunes llacunes enel reglament. Un ràpid acord sobre aquestes propostes contribuirà a la recuperació de la molt necessària confiança de la població i els inversors en aquest sector fonamental per a l'economia.»

D'altra banda, Michel Barnier, comissari de Mercat Interior i Serveis, ha declarat, que «les investigacions internacionals en curs sobre la manipulació del LIBOR han revelat un nou exemple de conducta escandalosa dels bancs. Desitjo assegurar-me que les nostres propostes legislatives sobre l'abús del mercat prohibeixen plenament prohibir aquestes pràctiques. Per això he parlat del tema amb el Parlament Europeu i he actuat amb rapidesa per modificar les nostres propostes, per tal de garantir que la manipulació dels valors de referència sigui clarament il•legal i es castigui penalment en tots els països».

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Follow Us @soratemplates