lunes, 30 de julio de 2012

Les duanes de la UE van interceptar 115 milions de productes falsos a l’any 2011. El percentatge més alt correspon a medicaments.


Foto: Candy



Més enllà de protegir les grans marques de prestigi, la recerca de productes falsos desvetlla que un 28,6 % del total del que s’ha interceptat correspon a productes que poden ser perillosos per a la salut o per la seguretat dels consumidors. La qual cosa implica un fort increment en relació al 2010 en que va significa un 14,5 %



Per productes els més falsificats són:
Medicaments: 24 %
Materials d’envasament: 21 %
Cigarretes 18 %

Xina el principal país d’origen:
El 73% dels productes falsos tenen com origen la Xina.
Pel que fa a aliments també es destaca Turquia com a país origen de falsificacions. Quant a begudes alcohòliques el principal país d’origen és Panamà; en telèfons mòbils falsos Hong Kong és el focus més destacat.
A més del risc ja exposat existeix altre aspecte que també es de tenir en consideració, ja que infringeixen els drets de propietat intel•lectual.  Segons recull la Comissió Europea, la protecció dels drets intel•lectuals és un factor essencial per a garantir el creixement en els àmbits de recerca, innovació i generació d’ocupació.
Quant als aspectes relatius a la salut i seguretat, alguns productes falsos – aliments, productes d’higiene corporal i joguines – ja que poden estar fabricats en ambients incontrolats i potencialment són un perill seriós per als ciutadans.


Algirdas Šemeta, comissari de Fiscalitat, Unió Duanera, Auditoria i Lluita contra el Frau, ha declarat que “les duanes són la primera línia de defensa de la UE contra la falsificació de productes, que amenaça la seguretat dels nostres ciutadans i perjudica les empreses legals. L’informe d’avui demostra la intensitat i la importància de la feina de les duanes en aquest àmbit. Seguiré fomentant la protecció dels drets de propietat intel•lectual a Europa a través de la col•laboració amb els socis internacionals, la indústria i els Estats membres”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Follow Us @soratemplates