viernes, 6 de julio de 2012

Premi Tech All Stars a l'empresa Cognicor Technologies de Barcelona.



L’empresa premiada és Cognicor Technologies, una empresa “start-up”(empreses de molt recent creació i amb un desenvolupament de producte que sol restar associat a grans companyies) 

El premi el concedeix la Vicepresidenta de la Comissió Europea Neeli Kroes.





Cognicor Technologies, start-up ubicada a Barcelona ofereix un servei automatitzat de resolució de conflictes, que entre d'altres clients, treballa per Telefónica, és una start-up de l’acceleradora Wayra i una spin-off de l'Institut d'Investigació en Intel•ligència Artificial. Ofereix un servei automatitzat de resolució de queixes més ràpid i barat dirigit a empreses del sector de serveis (com ara línies aèries, serveis financers, assegurances o telecomunicacions).
Cognicor ha estat escollida d'entre 257 empreses d’arreu de la Unió Europea. En el procés de selecció, primerament es van nomenar dotze finalistes de Dinamarca, Espanya, França, Irlanda, Letònia i el Regne Unit. Entre les idees innovadores presentades, hi havia una aplicació telefònica que permet activar i operar mòbils només amb un sistema de reconeixement facial, una plataforma que permet a l’usuari obtenir reemborsaments parcials de bitllets d’avió i a les línies aèries vendre seients addicionals, i un sistema que permet a les persones amb discapacitat visual o dislèxia veure acceptablement bé pàgines web a un ordinador.
Per participar en el concurs, les empreses havien d'estar registrades a la UE, tenir menys de tres anys d’activitat i haver mobilitzat menys d'un milió d'euros de capital exterior.
El premi Tech All Stars l’organitza la Comissió Europea per donar visibilitat a les millors start-up digitals europees i ajudar-les a contactar amb inversors, directius, consellers, possibles socis i inversors de capital risc. El Founders Forum London va incloure una presentació durant tres dies de Tech All Stars, on els inversors i els empresaris més importants a escala mundial van poder veure les noves empreses i contactar amb elles.
El suport als millors emprenedors digitals europeus per fundar i endegar empreses sostenibles és un compromís essencial de l’Agenda Digital europea (vegeu informació general a IP/10/581, MEMO/10/199 i MEMO/10/200). A finals de 2012, la Comissió proposarà una estratègia destinada a consolidar l’entorn per als emprenedors web a Europa, mitjançant el reforç de la cultura empresarial positiva, sistemes de finançament i d’incentivació, la retenció de talents i el suport a la comprensió de l’ecosistema d’emprenedors digitals a Europa.


Referents històrics del premi.
La Comissió Europea va iniciar les activitats de suport als emprenedors digitals el setembre de 2010, amb l’objectiu d’organitzar reunions i xarxes d’emprenedors i conèixer les seves necessitats. Es va centrar en la creació d’uns entorns més favorables als emprenedors digitals mitjançant la sensibilització, el crèdit, la connexió en xarxa, l’accés al contingut (dades obertes) i l'eliminació de les dificultats legals i administratives. D’altres accions concretes de la Comissió Europea, a més de Tech All Stars, són www.openideo.com, una plataforma de crowd-source professional destinada a donar suport als emprenedors digitals a fi de potenciar les empreses sostenibles a Europa, i l’Associació d’Emprenedors Digitals, una plataforma on els joves emprenedors incipients poden accedir a recursos, connexions i assessorament.

Pel que fa a la convocatoria d’enguany, el jurat va examinar 257 aplicacions provinents d’incubadores, acceleradores i web camps d’arreu de la UE i va nomenar dotze finalistes: Senseye, Conferize, Roozz (Dinamarca), Scrazzl (Irlanda), Teleportd (França), Cobook, Infogr.am (Letònia), Cognicor, Kantox, ChangeyourFlight (Espanya), Fractal i Recite me (Regne Unit).
Les sessions de presentació de Tech All Stars van començar el 20 de juny de 2012 a LeWeb London, la conferència digital més important d’Europa.

Markku Markkula, del Comitè de les Regions, va lliurar a Cognicor un diploma commemoratiu a l’Assemblea de l’Agenda Digital a Brussel•les.

Altres premis obtinguts per a Cognicor Technologies
Amb anterioritat aquesta empresa ja havia obtingut els premis Wayra, el BDigital Award a la innovació digital dins la categoria de I+D+I per a petites empreses i emprenedors; va ser finalista de l’Emprenedor XXI de La Caixa i finalista de la Venture Cap a la categoria de  persones i societat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Follow Us @soratemplates